Onko valoa huomenna?

Istun tämän kysymyksen äärellä sairauteni kanssa lähes päivittäin. Masennustestien tulokset viittaavat edelleen kohtalaiseen tai vakavaan masennukseen päivästä ja viikoista riippuen. Sairauden kanssa kamppailua heijastaa myös ikävä varjo, sillä minun pitäisi päättää ja pohtia, mitä aion tehdä tulevaisuudessa.

Olen tehnyt työuraa viimeiset vuodet lastensuojelussa, mutta sairaus (ja työterveyslääkäri) sai miettimään, olenko juuri nyt tarpeeksi vahva tähän työhön? Kun työterveyslääkäri otti asian puheeksi vastaanotolla, oli ensimmäinen ajatukseni se, etten halua joutua takaisin kaupan kassalle. Aiempina kuukausina olin yksiselitteisesti vastannut työterveyslääkärille, että palaan samaan työhön, josta jäin sairauslomalle. Onko se kuitenkaan se edullisin vaihtoehto? Mitä mä sitten teen tulevaisuudessa?

Erään työpäivän kohokohta – Ruisssalon kasvitieteellinen puutarha ja hiiri-asukas.

Olen sairauslomalla kesäkuun loppuun, ainakin nyt alustavasti. Asiaa tarkastellaan toukokuussa ja silloin minun ehkä pitäisi tietää, mitä aion tehdä. Toivon todella, että vointini lähtisi noudattamaan sitä kultaista keskitietä, jotta voisin alkaa haaveilla normaalista arjesta. Nyt elämäni sairauden kanssa on yhtä taistelua päivittäin – toisina päivinä jaksan tehdä asioita ja panostaa niihin, mutta toisina päivinä en jaksaisi edes nousta sängystä. Vointini heittelehtii puolelta toiselle enkä osaa ennustaa, miten tämä tästä etenee. Se tämän sairauden kanssa on mielestäni hankalinta, kun ei tiedä sen seuraavasta aikomuksesta.

Olen leikitellyt ajatuksesta kirjailijana tai kirjakaupan myyjänä. Ne kuulostavat korvaani miellyttäviltä ja omalla tavallaan sellaisilta, jotka voisivat olla minun juttujani. Mutta ammatillinen kuntoutus? Tulevaisuuden työidentiteetti? Palaanko kuitenkin sinne, mistä jäin sairauslomalle? Onneksi tätä ei tarvitse päättää tänään, vaan saan miettiä tätä edelleen muutaman viikon. Onneksi.

Yksi työpäivä menneiltä vuosilta. ❤

On toisaalta helpottavaa, ettei minun tarvitse tietää kaikkea heti. Saan leikitellä ajatuksilla ja rauhassa pohtia, mitä aion tehdä. Mikä onkaan minulle se paras vaihtoehto? Aika näyttää! Onko siellä muita, jotka olisivat kamppailleet tällaisen asian kanssa? Laita viestiä ja kerro, miten sinä selvisit?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s