Ajatuksia herättäneet sanoitukset

Jäin miettimään viimeksi kuulemiani kappaleita ja päätin kertoa teille, millaisia mielikuvia tai ajatuksia sanoitukset ovat minussa herättäneet. Mielikuvat eivät välttämättä liity millään tavalla itse kappaleeseen tai muuhun sanoitukseen, joten mitään takeita näiden fiksuudesta ei ole.

Evelina ft. Mikael Gabriel – Honey ”Sun täytyy luottaa kun mä sanon tuun aina raidaa sun kaa.” Liitän tämän aivan täysin Pokémonin pelaamiseen ja siellä raidille osallistumiselle. Toinen hyvä vaihtoehto on Raid-myrkyllä suihkuttelu yhdessä, kun pitää päästä tuholaisista eroon. Tuskin kappaleessa viitataan kumpaankaan.

Mikael Gabriel ft. Vesa-Matti Loiri – Lennokki ”Ollaan netis yhes, todellisuudes yksin.” Tässä kappaleessa on monta kohtaa, joita olen ujuttanut omaan elämääni. Tämä kappaleen lause on kuitenkin se, mikä kolahtaa koviten. Nykyisen maailman sosiaaliset mediat ja ujuttautuminen erilaisiin verkostoihin ei takaa sitä, ettet tuntisi itseäsi yksinäiseksi. Itselleni sosiaalinen media on todellista myrkkyä, josta ammentuu ne pahimmat yksinäisyyden tunteet – vaikka mieli tietää, ettei kaikki ole miltä näyttää, ne kaikki satuttavat silti syvältä. Siitä opettelen pois, mutta itkuiset illat ja pelot siitä, etten riitä näin, ovat vahvasti läsnä kokoajan.

Stam1na – Elämänlanka ”En aio ommella kiinni haavaa, nousen ja paranen.” Mun voimalause viimeisiltä kuukausilta, koska koen tämän olevan taistelukappale mielen sairauksia vastaan. Masennus jää osaksi minua, vaikka olisin siitä jo parantunut. Se on jättänyt arpensa ja jälkensä, mutta nousen ja paranen. Sen lakaisu maton alle on mahdotonta, koska masennuksen seurauksena tulleet haavat ovat läsnä vaikkei masennus enää olisikaan.

Herra Ylppö & Ihmiset – Mies murtuu ”Sinä olet minun ainoa taivas, olet ainoa maa. Sinä olet minun ainoa aurinko, olet ainoa kuu.” Mun todellinen suosikki rakkauslaulu, jonka sanat osuvat syvälle. Monta vuotta kaipasin elämääni sellaista, josta ajattelisin näin. Ja nyt olen sen löytänyt – ja sanat ovat saaneet vielä syvemmän merkityksen. ❤

Intiaanikesä – Neiti Kesäheinä ”Olen nähnyt sinun tanssivan, syksyn sointuihin katoovan.” Ihana kesäkappale, joka saa usein ainakin mut todella hyvälle tuulelle. Ehkä aurinkoisella ja lämpimällä säällä on osuutta tähän? Valitsemastani kappaleen osasta tuli ensimmäisinä kertoina toiveikas olo – ehkä minäkin olisin jonkun Neiti Kesäheinä? Tällä hetkellä se kuitenkin heijastuu masennukseen – tuleeko vahva paha kausi taas syksyllä? Kun hyvä olo ja toiveikkuus eivät palanneetkaan?

Ellinoora – Elefantin paino ”Se tekee kipeää, kun elefantin painon alle jää.” Masennus, masennus, masennus – tämä kappale on kipeä mulle edelleen. Mielessäni masennus on tuo elefantti, jonka painon alle jäin jumiin. Täältä yritän rämpiä ylös ja olla positiivinen, kun ahdistus painaa kyynelkanavia tuottaen tuskaisia kyyneleitä eteensä.

Tuure Boelius – Naiivi ”Beibi mä uskon, että oot maailman ihanin tyyppi. Sun kaa on niin helppoo tarttuu sokeasti rakkauteen kiinni. Kaikki väittää oot jääkylmä, etkä piittaa musta yhtään. Mut beibi mä uskon, että oot maailman ihanin tyyppi. Mä oon niin naiivi.” Tämä kappale on NIIIIN minä! Hyväuskoinen hölmö, joka saa aina siipeensä uskoessaan muista hyvää. Enkä tarkoita, että ainoastaan parisuhteissa vaan kaikissa ihmissuhteissa. Yritän luottaa, haluan luottaa, mutta pelkään saavani jälleen kamalan muistutuksen siitä, ettei olisi kannattanut luottaa.

Antti Tuisku – Ihan tavallista mulle kuuluu ”Ihan tavallista mulle kuuluu, aika harvoin täällä mittään sattuu.” Aina ei haluaisi olla rehellinen vointinsa kanssa, ettei siinä olevat ihmiset vaan katoasi ja jättäisi yksin. Tästä opettelen ulos ja harjoittelen elämään uudestaan siten, etten olettaisi muiden odotuksia – olisi rehellinen ja ehkä sellainen hyväuskoinen. Ne pysyvät, joiden on tarkoitus pysyä. Siitä huolimatta, etten jaksa olla aktiivinen tai kysyä mitä heille kuuluu. En halua enää roikkua ihmisten mukana siten, kuin olen koko elämäni tehnyt – väkisin ja takertuen.

Sellaisia terveisiä täältä! Nauttikaa lämpöisestä keväästä ❤

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s