Ei pelkkää masennusta

Seuraavaksi ajattelin kertoa teille mun harrastuksesta, kalenteriaskartelusta. Oon tästäkin alottanu vissiin kaks blogia, mutta ne on jääny innostuksen puutteen vuoksi. Mutta siihen harrastukseen, joka on osa mun arkea. Jos et ole vielä lukenut, kuka täällä kirjoittelee, niin pääset sinne tämän linkin avulla. Nyt suoraan asiaan ja käydään kalenteriharrastuksen kimppuun!

Kuva kesältä 2016

Löysin kalenterit jo teininä, jolloin piirtelin kalentereihin julkimoiden kasvoihin niin lävistyksiä kuin arpiakin. Opiskellessani ammattikorkeakoulussa, mulla oli kalenterissa työvuorot ja koulupäivät. Käytin merkitsemiseen erilaisia värejä, mutta kalenteriaskartelusta ei ehkä olis voinu vielä puhua. 2015 löysin personalplanner-sivuston, jolla voi itse suunnitella oman kalenterinsa! Käytin tuota sivustoa kahden kalenterin luomiseen ja ihastuin siihen! Siellä saa itse siis suunnitella sekä kalenterin ulkoasun että sisällön. Suosittelen kokeilemaan, jos kauppojen kalenterit eivät vastaa omia tarpeitasi! Sinne pääset täältä!

Kalenterit ovat olleet siis mukana mun elämässä monta vuotta, mutta tämä ”kalenterimania” sai potkunsa 2016, kun törmäsin bullet journaliin Snapchatissa. Eräs silloin seuraamani bloggaaja käytti bujoa ja esitteli sitä seuraajilleen. Mulle tyypillisesti innostuin ja hamstrasin kaikkia mahdollisia koristelutarvikkeita: teippejä, tarroja ja kyniä, jotta pääsin touhussa alkuun. Bujoilun kautta löysin Kalenterimanian ja aloin ihastella kaikkia mahdollisia kalentereita sekä inspiroiduin muiden koristeluista. Matkani bujon kanssa jatkui muutaman kuukauden ennen kuin innostuin Happy Plannerista ja Travelers Notebookista. Loppuvuonna 2016 kotoa löytyi bujon lisäksi nämä kaksi edellä mainittua.

Jonkun aikaa jaksoin BuJon kanssa, mutta sitten alkoi mielessä pyöriä ajatus kalenterista ja lopulta jonkunlaisen kalenterin löysinkin. Ne muistikuvat, mihin tai miksi siirryin kalenteriin, ovat hatarat. Elin ilmeisesti tuolloin jonkinlaisessa sumussa. Vanhojen kuvien perusteella siirryin Happy Plannerin ja Traveles Notebookin maailmaan loppuvuodesta 2016. Ehkä se pitänee paikkansakin. Mutta eihän se Happy Planner-kausi kestänyt kuin hetken. Elokuussa 2017 Heidi Swapp täytti mun sydämen ja Happy Planner sai jäädä omiin oloihinsa. Oli siellä jossain välissä Glitteristä ostettu kalenteri ja Happy Plannerin mini versiokin. Swapp palveli uskollisesti alkuvuoteen 2018 ja noh, siitä lisää myöhemmin. Tällä hetkellä askartelualustana toimii Happy Planner mini, joka toimii tavallaan myös päiväkirjana.

Kalenteriaskartelu on erilaista terapiaa itselleni ja mahdollisuus istua alas hetkeksi. Aina ei ole sitä kuuluisaa inspiraatiota, mutta yritän parhaani mukaan pitää itseni ajan tasalla elämästä. Paljoa ei sovittuja menoja ole laittaa ylös, mutta viikottaisesta terapiasta saa laitettua ylös monia juttuja, kun käyttää mielikuvistusta! Joskus kalenterin sivut täyttyvät mielialan seurannoista ja toisinaan viikko on täynnä tapaamisia tai sovittuja menoja. Mutta päiväkirjana kalenteri toimii samalla ja lisäilen kalenteriin sivuja tarpeiden mukaan. Viimeisimmät viikot olen yrittänyt lisätä koristeluun värejä ja itselle mieluisia asioita (eli muumeja ja yksisarvisia).

Vielä viimeisimpänä haluan vinkata teille omista suosikki kaupoistani. Nämä ovat siis henkilökohtaisia suosikkejani ilman mitään yhteistöitä. Ensimmäisenä kotimainen yrittäjä Jemina yrityksensä Sinikara Stationeryn takana. Sinikara Stationerylta löytyy tarroja, teippejä ja Jeminan suunnittelema kalenteri. Jos kiinnostuit, pääset tutustumaan yritykseen ja heidän tuotteisiinsa täältä!

Toinen suosikkini on Turun ja Raision rajalta löytyvä Klemmarikellari. Klemmarikellarista löytyy kaikkea askarteluun liittyvää eikä valikoima ole pelkkiä kalentereita! Tuotevalikoima on laaja, yrittäjä Jonna aivan ihana ja Klemmarikellari on miellyttävä liike asioida. Klemmarikellarin valikoimaan pääset tutustumaan täältä!

Terkut siis täältä – menen jatkamaan kalenteriaskartelua, koristelussa tuleva viikko. Haluatko kuulla tästä harrastuksesta lisää? Ja kertokaa rohkeasti, jos tulee ideoita tai ajatuksia, mistä haluaisitte lukea lisää. ❤

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s